Home
Welkom
Reflectief schrijven
Schrijfcafé
Schrijven in rouw
Kunstzinnige counseling
Loopbaanbegeleiding
Over mijzelf
Links
Contact

Persoonlijke Wetenswaardigheden

Mijn naam is Mariken Ploos van Amstel (1957). Na een paar studie-omzwervingen kwam ik terecht op de Academie Mens-Arbeid in Tilburg. Daar studeerde ik in 1984 af als beroepskeuze adviseur.

In 1999 startte ik als zelfstandige en werk ik ondermeer als coach voor re-integratiebedrijven, gemeenten, sociale werkvoorziening en GGZ.
Als rouwbegeleider maak ik o.a. deel uit van het nazorgprogramma van de Utrechtse uitvaartondernemingen Alting uitvaarten en De Zwaan uitvaarten. Ook lever ik al een aantal jaren een bijdrage aan De Beweging van Barnhartigheid. Onder andere op Allerzielen om de doden te gedenken.

In de uitoefening van mijn werk maak ik graag gebruik van creatieve middelen, waarbij schrijven een belangrijke plek inneemt. Mensen blijken (mijzelf incluis) met eigengemaakte 'beelden' op een geheel andere manier naar zichzelf en hun vragen te kunnen kijken dan soms in gesprekken en/of tests naar boven kan worden gehaald. Neemt niet weg dat ik in de loopbaanbegeleiding nog steeds wel af en toe diagnostische instrumenten inzet. Ook tests kunnen een waardevolle aanvulling geven en helpen om inzichten te vergroten.

Naast de werkzaamheden voor mijn bureau werk ik momenteel ook als woonzorgbegeleider in een woonzorgcentrum in Utrecht.

Ik sta ingeschreven in het Register van Beroepskeuze Adviseurs (www.beroepskeuze.nl)

WildeZwaan.nl - Mariken ©2013