Passie voor schrijven

Van loopbaanbegeleider tot schrijfbegeleider. Dat typeert in een paar simpele bewoordingen mijn loopbaan. Deze weg heeft zich eigenlijk als vanzelf ontrold door opleiding en levenservaring, het volgen van wensen en verlangens en een innerlijke behoefte om mijn passie voor schrijven in te brengen in mijn werk en te delen met anderen.

Ik vind het telkens weer pure rijkdom om te zien wat er zoal bij mensen uit de pen tevoorschijn komt. En wat het teweeg kan brengen.

Rouw

Belangrijk onderdeel van mijn werk is het schrijven met mensen in rouw.

Mijn eigen verlieservaringen hebben mij nog meer de waarde van schrijven doen beseffen dan ik al deed.

Schrijven in rouw is eigenlijk een geschenk aan jezelf; het kan inzicht, rust, ordening en troost brengen. Daarin een steentje te kunnen bijdragen vervult me vaak met een gevoel van dankbaarheid.

LOOPBAAN

Sinds 1985 ben ik actief als coach voor vragen over leven en werk.

​1999 – start eigen praktijk.  Ik werkte ondermeer als coach voor re-integratiebedrijven, gemeenten, sociale werkvoorziening, onderwijs en GGZ.

2005 – afronding post-HBO creatieve coaching.  Schrijven neemt vanaf dat moment een steeds belangrijker plek in in mijn werk als coach.

​​Schrijftrainingen heb ik in de loop van de jaren gevolgd bij Script+, de Schrijversvakschool, Christine de Vries (Shodo) en Lex Jansen (Magonia uitgeverij).

Op uitnodiging geef ik schrijfworkshops. Zo heb ik dat o.a. ​gedaan voor de Beweging van Barmhartigheid, Alting uitvaarten, De Zwaan Uitvaarten, Stichting TrösT, Movactor, de Bibliotheek van Nieuwegein, Humanitas en de Depressievereniging.

Naast mijn werk als creatief coach heb ik ook een groot aantal jaren gewerkt met mensen met NAH (niet aangeboren hersenletsel).​